5 gode råd til at få strømlinet datagrundlaget på tværs af produktionen

Produktionsdata

Der er mange måder, hvorpå produktionsvirksomheder kan få værdi af deres data.  Men i en produktion med manuelt papirarbejde, kan der hurtigt opstå mange flaskehalse. 

1. Forbedre produktiviteten

Ved at analysere data fra produktionsprocesser kan man nemmere identificere flaskehalse og områder med ineffektivitet. Når man har lokaliseret disse, kan man implementere nye tiltag der kan løsne flaskehalse og forbedre produktiviteten, og du kan hurtigt se om det har den ønskede effekt via dataene.

2. Optimere indkøb og lagerstyring

Driftsdata fra maskiner kan være behjælpeligt både med at forudsige indkøbsbehov for nye råmaterialer og optimere lagerstyring af reservedele, hvilket kan reducere omkostningerne og øge effektiviteten.

Fremstillingsindustrien
Fremstillingsindustriens udfordringer og digitalisering som løsning

3. Forbedre kvaliteten

Data kan også hjælpe med at identificere fejl i produktionen og dokumentere produktionsforholdene, og dermed  forbedre og sikre kvaliteten af de færdige produkter.

4. Udvikle nye produkter og tjenester

Virksomheder kan også bruge data til at undersøge kundebehov og udvikle nye produkter og tjenester, der møder disse behov.

5. Øge salget

Data kan også hjælpe med at identificere salgsmuligheder og forbedre markedsføringen, hvilket kan øge salget.

Det bør du være opmærksom på

Det er vigtigt at bemærke, at for at få værdi ud af dine data er det nødvendigt at have et robust dataindsamlingssystem og en forretningsstrategi, der integrerer dataanalyse. Det kan også være nyttigt at samarbejde med en datateknolog- eller konsulent for at sikre, at dataene bliver brugt på den mest effektive måde. Men i sidste ende handler det først og fremmest om at tage det første skridt ved at åbne op om sine behov og udfordringer, og søge sparring i sit netværk eller andetsteds. 

Blogindlæg om fremstillingsindustrien

Har du overvejet at indsamle data fra jeres produktion?

Hos Trendlog er vores vigtigste mission at hjælpe virksomheder med at fjerne manuelt papirarbejde, og i stedet digitalisere, samt strømline hele datagrundlaget på tværs af produktionen. Ønsker du at høre mere om hvordan du kan implementere nye tiltag, da ikke blot kan digitalisere, men også effektivisere og skabe et bedre overblik, så kan du udfylde vores kontaktformular ved at klikke her.

Andre læste også