Ressourcespild i overproduktion

Digitalisering i produktionen

Torsdag d. 28. september 2023

De 7 typer af spild i en lean produktion

Inden for masseproduktion er effektivitet grundstenen for succes. Men midt i produktionsprocessernes travlhed lurer der ofte en en daglig udfordring: spild. Taiichi Ohno, en visionær på området, identificerede udfordringerne og samlede det i det, der nu er kendt som de 7 affaldsområder. Hvis der ikke gøres noget ved disse problemer, hæmmer det ikke kun produktiviteten, men minimerer også udviklingen i produktionen.

Overproduktion – her starter dit spild

Overproduktion. Den største flaskehals i masseproduktion, sætter gang i en kædereaktion og påvirker processor på tværs af hele produktionen. Dette spild skyldes, at man producerer mere, end der er brug for, hvilket skaber en afsmittende effekt, der forstyrrer arbejdsgangen, akkumulerer overskydende lagerbeholdning og forstærker andre former for spild. Nøglen er derfor synkronisering – at producere præcis det, der kræves, hverken mere eller mindre.

Axel Månsson case | Trendlog
Bæredygtig produktion

Fra tomgang til innovation

Står din produktion stille? En afventende og reaktiv produktion resulterer i, at dyrebar tid går tabt. På samme måde påvirker unødvendige operatør-opgaver ikke kun effektiviteten, men også de andre ansattes motivation. Hvis man anerkender disse udfordringer og tager fat på dem, kan det ikke kun medføre øget effektivitet, men også innovation i forbindelse med strømlining af processer i produktionen.

Starten på en mere sikker og lean produktion

Effektivitet handler ikke kun om tal og statistikker; det handler om at fremme en kultur af sikkerhed og innovation. At mindske spild øger ikke kun produktiviteten, men skaber også et mere sikkert og innovativt miljø for operatørerne. Når det unødvendige spild fjernes, træder innovation og motivation frem hos de ansatte. Ved at sætte ind over for spild kan fremstillingsindustrien bane vejen for en fremtid, hvor både medarbejdere og produktionssystemer trives.

Axel Månsson case | Trendlog
Så hvorfor skal du have en lean produktion?

De 7 typer af spild udgør en indsigtsfuld køreplan til at navigere i masseproduktionens daglige arbejdsopgaver. Enhver spildt bevægelse, forsinkelse og overproduktion forplanter sig i systemet og påvirker både produktiviteten og medarbejdernes moral. Ved at bruge teorien proaktivt, og derved eliminering af spild kan du gøre din produktion omstillingsparat, innovativ og samtidig øge medarbejdernes motivation.

Ved at reducere dit spild i masseproduktionen er du klar til at gå i gang med at gøre din produktion endnu mere omkostningseffektiv og bæredygtig. I mellemtiden kan du få tid til de aktiviteter, der skaber værdi for dine kunder, men endnu vigtigere, for din produktion.

Vil du gerne læse mere om lean produktion? Så vil vi hos Trendlog gerne anbefale dig at følge dette link ind til videnpunkt.dk.

Fjern ressourcespild med det samme

Trendlog Collect i produktion

Kontakt os i dag

Vil du have et uforpligtende møde for at høre mere om, hvordan din virksomhed kan drage fordel af at digitalisere din produktion og gøre online rapportering til din fordel? Kontakt os ved at klikke linket nedenfor