“At være bagefter betyder som regel større omkostninger”

Fabriksarbejder

Gavner din produktionslinje også på bundlinjen?

Forebyggende vedligehold er meget sjovere end at være bagefter. For at være bagefter betyder som regel større omkostninger

Jonas Pedersen

Driftsleder, grøntsagsproducenten Axel Månsson

Vi giver Jonas helt ret. Det er bare sjovere og ikke nær så omkostningsrigt, når man fanger fejlene i opløbet. Ofte sniger fejlene sig langsomt fremad, og når man bliver opmærksom på dem, er maskinen brudt sammen – og så kan det hurtigt blive dyrt.

Hos dyneproducenten Dykon og Axel Månsson bruger de Trendlog.io’s system til at følge deres produktioner med realtime data. Det vil sige, at de hele tiden kan sidde og følge med i, hvor mange styktal der bliver produceret, om en produktionslinje kører langsommere sammenlignet med en anden (så kunne det tyde på, at der var en fejl på vej) og meget mere. Vores kunder kan faktisk selv bestemme, hvad de ønsker at holde øje med, og så kan de hele tiden følge med i realtime data på deres telefon eller computer. De behøver hverken at befinde sig i virksomheden eller tæt på maskinen, dataene kan tilgås over det hele.

 

Data til maskinanalyse og præventiv vedligeholdelse

Der er mange omkostninger, der kan reduceres, når man løbende holder øje med sine maskiner og produktionslinjer.

Hos Månsson bruger de data til at følge med i deres produktion, hertil leverer vi realtime information, så de hele tiden får et opdateret billede af produktionen. Ved at holde et vågent øje med oppe- og nedetid, kan de tage fejlene i opløbet, fremfor når skaden er sket. De kan sørge for, at deres produktion fremstiller så meget som muligt, og de kan tage beslutninger om forbedringer og/eller vedligeholdelse ud fra et validt databaseret grundlag.

Jonas forklarer:

– Trendlog bruger vi ligesom til maskinanalysedelen og til at se, hvad maskinen reelt producerer. Det giver svar på oppe- og nedetid, og hvornår der er start og stop på dagen. Og at det så kører LIVE, det er sindssygt vigtigt for en leder at se; “hvad sker der lige nu og her?” og så få en simpel årsag til, hvad der sker med maskinen lige nu – kører den eller er den i stop? Og hvis så, hvor længe har den været det, og hvordan har effektiviteten været på dagen i det hele taget?

Slut med overraskelser og uforudsete omkostninger

Hos Dykon bruger de også Trendlog.io til at holde styr på produktionen. Det indblik, de får i deres drift, gør, at de hele tiden kan være på forkant med udviklingen, så de hele tiden producerer nok.

Vi spurgte Flemming Sørensen, Fabrikschef hos Dykon, hvorvidt de kunne se målbare resultater, efter de havde fået automatiseret deres tal, hvortil han svarede:

– Ja, ja det kan vi. For nu kan vi bruge tallene til at rette bl.a. styklistetiden til, så underdækningen går i nul, frem for at vi kommer bagud med produktionen af ordrer. Så det er guld værd. Og i stedet for at vi laver månedsopgørelser, og vi finder ud af “ups, produktionsomkostningerne, det ser ikke for godt ud”, så kan vi reagere meget tidligere og få rettet tiderne til, så vi undgår overraskelser.

At være bagefter betyder som regel større omkostninger

Axel Månsson bruger primært Trendlog.io til at fejlsøge og reducere dertilhørende omkostninger, og Dykon bruger primært Trendlog.io til at holde styr på deres produktion, så de hele tiden kan følge med deres ordreliste.

Bruger du Trendlog.io er det slut med overraskelser og uforudsete omkostninger. Du kan nemt holde øje med alle dine maskiner og dine produktioner. Du kan reducere fejl, minimere produktionsomkostninger, øge produktiviteten og meget mere.

Vi tilpasser altid vores løsninger til vores kunder. Finder du ovenstående interessant, så kontakt os – så fortæller vi mere om, hvordan vi kan hjælpe med at efterleve dine behov.

Andre læste også