Data som styringsværktøj

Data som styringsværktøj

Tirsdag d. 1. august 2023

Hvordan når du dine KPI’er i produktionen?

I dagens konkurrenceprægede forretningsmiljø står produktionschefer  konstant over for presset for at opfylde KPI’er for at sikre en glidende og effektiv drift af produktionsprocesser. 

Her viser data sig, at være et værdifuldt værktøj, der kan give dig mulighed for at træffe informerede belsutninger, på det rette grundlag. 

Men først og fremmest handler det om at kunne opsætte meningsfulde KPI’er der har betydning for produktionen.

 

Vær på forkant

Indsamler du forskellig data fra maskinerne og formår du at implementere det aktivt i arbejdsgangene, kan du være på forkant med udfordringer som bl.a. nedetid, lang procestid og flaskehalse.

Det giver dig en større forudsigelighed i forhold til din strategiske planlægning. Når du ved, hvad der kan opstå, kan du bedre sikre, at du når dine KPI’er.

Dataindsamlingen skal bruges til at genere større mængde data, der kan analyseres for at identificere tendenser, møsntre og områder til optimering af produktionen.

Axel Månsson case | Trendlog

Hvad får du med data?

Data fra dine produktionslinjer kan bl.a. hjælpe dig med at nå KPI’er som: 

  • Færre omkostninger
  • Optimal maskinudnyttelse, altså OEE
  • Større output
  • Lavere fejlprocent
  • Højere omsætning

Produktionsbranchen har vækstet meget det seneste årti, og behovet for at optimere produktionen, så omsætningen og konkurrencedygtigheden kan fastholdes, er blevet større. 

Digitalisering giver effektivitet i produktionen

Beslutninger baseret på data er blevet en afgørende komponent inden for effektiv produktionsstyring. Ved at udnytte data som styringsværktøjer kan produktionschefer opstille meningsfulde KPI’er, overvåge operationer i realtid, udnytte forudsigelig analyse, fremme kontinuerlig forbedring og samarbejde internt i virksomheden.

Ved at digitalisere produktionen giver det dig øget præcision og et mere retvisende billede at planlægge processer og arbejdsgange ud fra. Den øgede digitalisering af produktionen kan minimere fejlkilder. Du kommer altså på forkant ved at bruge data aktivt og samtidig forebyggger du med data, disse fejl:

Fordele ved at indsamle data

Modtag spændende nyt

Trendlog collect i produktion

Tilmeld dig Trendlog nyhedsbrevet

Vil du være den første til at modtage spændende nyt om OEE, digitalisering i produktionen, opdateringer fra Trendlog og meget mere? Så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.