EU investerer stort i data

the european data strategy

EU investerer stort i data – og de går nu efter at blive en pålidelig digital leder, og det støtter vi selvfølgelig op omkring.

Hos Trendlog har vi i flere år arbejdet med data. Data giver os indsigt og er fundamentet for vores udvikling. Vi er nu kommet dertil, hvor vi stolt kan sige, at vores kunder nu opnår samme succes med data, som vi selv gør. Data giver nemlig et indblik i realtid, og vores platforme giver dig samtidig et overblik, som kan bruges til fremtidige udvikling, effektivisering eller hvad du får behov for.

Vi går en datadrevet fremtid i møde

Den europæiske datastrategi sætter data øverst på implementeringslisten. Inden 2025 skal antallet af personer med digitale færdigheder stige med 65 % – viden om digitalisering skal være en selvfølge, da det er en nødvendighed for, at de kan bruge data. Når de fleste i EU så kan anvende data, vil dataøkonomien stige gevaldigt.

Den europæiske datastrategi

Datastrategien beskriver også det uudnyttede potentiale, der er i upersonlige data. Upersonlige data er f.eks. industrielle data, som skal bidrage til den stigende tendens, der er for at udnytte det potentiale, som data gemmer på – og det kan vi hjælpe.

“Data er kernen i den fremtidige transformation”, står der i introduktionen til den europæiske datastrategi, og det har vi været enige i længe. Fra dag 1 hos Trendlog har vi flittigt brugt #welovedata – for det gør vi. Data er den skjulte skat, som vi nu begynder at grave efter – og vi er godt på vej.

Vi sidder til dagligt i Odense, men vi logger data flere forskellige lande i Europa. Vi logger blandt andet data for en produktionsvirksomhed i Kroatien og en i England. Dataene kan de tilgå i realtid, så de hele tiden er opdateret.

 

Eksempler på data fra produktionslinjer og andet maskineri

Trendlog in the production at a factory

Ovenstående er et eksempel på, at man takket være globaliseringen ikke behøver at befinde sig i det samme land. Data er digitalt, og den digitale rejse er væsentlig kortere end den fysiske. Så vi kan logge data fra virksomheder over hele tiden, og de vil altid kunne tilgå tallene i realtid.

 

Vi støtter op om udviklingen

Ligesom EU hele tiden udvikler og udnytter flere og flere af de muligheder, som data giver, så er vi også hele tiden i udvikling – både så vi kan bidrage til den europæiske udvikling, og så vi kan efterleve vores kunders behov.

En databølge, som vi kan se, der gav store muligheder, var da vi begyndte at hjælpe virksomheder med at anvende data til at reducere deres driftsforbrug. Det kommer virksomhederne til gode på to områder. For det første kan de reducere deres daglige driftsomkostninger, og for det andet kan de mindske deres forbrug, så de samtidig passer på miljøet.

Logger du data fra dine køleelementer, undgår du, at dine fødevarer bliver dårlige, logger du data fra din bygning, kan lyset slukke automatisk, når der ingen mennesker er – læs hvordan en af vores kunder kom en stor vandskade i forkøbet med data.

Med data støtter vi både vores kunder, målet for reduceringen af CO2 inden 2030 og væksten i forhold til den europæiske datastrategi.

Vi hjælper vores kunder med at skabe vækst ud fra den viden deres egen virksomhed genererer.

Du kan være med om den europæiske datastrategi her:

https://ec.europa.eu/denmark/news/digital-eu-200219_da

Andre læste også