Sprunget vandrør – fanget på ingen tid

Sprunget vandrør

Strøm, vand og CO2 er bare nogle af de energidata, der er fordele ved at monitorere, for det kan både give dig et præcist overblik over dit forbrug, men det kan samtidig også være med til at opdage skjulte fejl.

DYKON A/S der er Nordeuropas førende producent af dyner og puder, er en af de virksomheder, der i dag har stor glæde af at måle deres energi med Trendlog Collect. Som et led i den grønne omstilling begyndte DYKON at kigge på energimåling, og her var det tydeligt at se, at der var plads til forbedringer.

– Vi indsamler data fra el, vand og gas, og med de data kunne vi hurtigt se, at vi havde et unaturligt tomgangsforbrug i weekenderne. Vi fandt ud af, at det ville være smart at sætte en ventil på vores kompressor, så den ikke stod og fyrede energi af hen over weekenden. Det hjalp meget på elforbruget, siger Flemming Sørensen, der er fabrikschef hos DYKON.

Men det at måle energidata kan ikke bare hjælpe med den grønne omstilling, det kan også være med til at opdage skjulte defekter/fejl, som man ellers ikke ville lægge mærke til i hverdagene.

– En mandag kunne vi se, at der hen over weekenden havde været et stort vandforbrug, og vi undersøgte derfor sagen grundigt. Vi fandt ud af et vandrør var sprunget på grund af frost. Det at vi automatisk fik data, gjorde at vi med det samme kunne fange sådan en ting, siger fabrikschef hos DYKON, Flemming Sørensen.

Sådan kan du bruge dine data

Når du bruger den værdi, data tilbyder, kan du opnå store økonomiske fordele, men den viden, som du får med data, kan også hjælpe dig med grønne omstillinger, øget produktion, højere sikkerhed og effektivisering af diverse arbejdsopgaver.

For DYKON har brugen af energidata konkret betydet en besparelse på deres elforbrug og ikke mindst hjulpet dem med at undgå en stor vandskade. Det er en uundværlig værdi, der nu er skabt hos DYKON, og i takt med at de foretager grønne omstillinger flere steder i deres virksomhed, sparer de samtidig også på driftsomkostninger.

Bliv medlem af Klub Trendlog

Skriv dig op og få inspiration til dit næste digitaliseringsprojekt med lækkert indhold, som tager dig gennem emner som dataopsamling, bæredygtighed og Industri 4.0

Andre læste også