Trendlog lancerer nyt blog-univers

Det er en spændende tid for Trendlog. Robotpioneren Esben Østergaard har for nylig investeret i Trendlog og udtalt sig om de unikke perspektiver i vores industri 4.0-marked. Nu lancerer vi en ny blogserie, der guider dig gennem datarevolutionen. Læs med og bliv klogere på Trendlog, Industri 4.0 og bæredygtighed.

Bæredygtighed. Hvordan relaterer det sig til data? Det gør det på mange niveauer. Vi har interviewet Trendlog-stifter og CEO Lars Märcher Sandig om industridata som det magiske bæredygtigheds-enzym. Lars sætter også ord på det nye blog-univers, hvor vi fra Trendlogs side gratis vil dele vores faglige viden. Datarevolutionen rammer verdens industrier med eksponentiel hastighed og har potentiale til at skabe en grønnere verden. Det vil vi gerne bidrage til. Men først skal et par myter ryddes af vejen.

Lars Märcher Sandig, vi bliver bombarderet med data. Hvad skal vi med flere?

– Der eksisterer en myte om, at virksomhederne allerede bruger deres maskindata optimalt. Men det er fejlslutning. De fleste kan nikke genkendende til, hvordan apps på godt og ondt har revolutioneret hverdagen. Men på mange områder, er dataanvendelse i industrien ikke kommet så langt endnu. Data bliver ganske enkelt ikke opsamlet, analyseret eller anvendt særligt effektivt. Når vi arbejder med data i virksomhederne, er det derfor afgørende, at vi undgår de fodfejl, som vi ser på eksempelvis sociale medier, hvor skærmene stjæler vores opmærksomhed. I stedet for blindt at samle fleredata, skal vi fokusere på at præsentere derigtige data på en meningsfyldt måde for de personer, som har beslutningskraften til at agere på dem. Typisk topledelserne i virksomhederne.

Hvor passer Trendlog ind i denne fortælling?

– Trendlog er the missing link mellem maskiner, data og ledelse. Trendlog er en standardløsning, som gør det enkelt og overskueligt at indsamle, analysere og agere med afsæt i data. Man kan nemt installere en fysisk Trendlog-enhed på hver af sine maskiner, og så er man i gang. Trendlog præsenterer data på en meget enkel og overskuelig måde, så de rent intuitivt giver mening for eksempelvis forretningsledelsen uden dyb teknisk indsigt. Data skal ikke leve skjult i skyen. De skal bruges aktivt, og her er Trendlog en game changer!

Snakken om Trendlog går ofte på bæredygtighed. Hvordan kan det være?

– Trendlog giver virksomhederne overblik over deres data. Det gælder eksempelvis forbrug af vand, data og elektricitet på de enkelte maskiner. Dermed kan virksomhederne langt bedre analysere og planlægge deres drift, så man eksempelvis kan køre på lavere blus i perioder med mindre aktivitet. Data kan også vise vejen til de mere effektive og skånsomme processer og dermed være katalysator for mere bæredygtige og fleksible fremstillingsformer.

Hvorfor starter Trendlog nu også en blog?

– Først kom industri 3.0, som omhandlede robotter og automatisering. Nu kommer industri 4.0, som er et paradigmeskift i industriel produktion. Nu kan maskinerne tale med hinanden, lære og udvikle sig sammen med medarbejderne. Det giver enorme vækstfordele og kan skabe mere bæredygtige produktionsformer. Men det kræver, at virksomhederne bliver bedre til anvende data. Den mission vil vi gerne bidrage til i kraft af vores Trendlog-platform men også i bredere forstand ved at dele viden og engagere os i debatten, blandt andet her på bloggen.

Hvad sker der så med bloggen nu?

Vi lancerer bloggen i beta og udkommer i første omgang med en miniserie af yderligere to indlæg frem mod jul. Derefter vil vi holde en god juleferie, reflektere og komme retur med nye indlæg og formater i det nye år.

I næste blogpost giver Lars konkrete råd til de virksomheder, der gerne vil styrke dataanvendelsen, men måske føler sig lidt overvældede. Stay tuned!

Få nyheder om nye indlæg

Skriv dig op, og få besked, når næste indlæg med gode råd og ekspertviden om Industri 4.0 blive udgivet

Others also read