Trendlog lancerer sit nye blogunivers

nov 23, 2021

Det er en spændende tid for Trendlog. Robotpioneren Esben Østergaard har for nylig investeret i Trendlog og udtrykt unikke perspektiver på emnet Industri 4.0. Vi lancerer nu en ny serie af blogindlæg, som vil guide dig gennem datarevolutionen. Kom og lær mere om Trendlog, Industri 4.0 og bæredygtighed.

Bæredygtighed. Hvordan forholder det sig til data? Det gør den på mange forskellige niveauer. Vi har interviewet grundlægger og CEO for Trendlog, Lars Märcher Sandig, om industrielle data som det magiske bæredygtighedsenzym. I forlængelse heraf vil Lars også fortælle om lanceringen af det nye blogunivers, hvor vi deler ud af vores faglige viden, helt gratis. Datarevolutionen har en eksponentiel indvirkning på verdens industrier og har potentialet til at skabe en mere bæredygtig verden. Det vil vi gerne bidrage til. Men først må vi tilbagevise nogle af de myter, der eksisterer omkring emnet data og Industri 4.0.

Lars Märcher Sandig, vi bliver allerede bombarderet med data. Så hvad skal vi gøre med mere?

– Det er en udbredt opfattelse, som får virksomheder til at tro, at de allerede bruger deres maskindata optimalt. Det er dog en misforståelse. De fleste kan blive enige om, at apps har revolutioneret vores hverdag på godt og ondt. Men på mange måder har brugen af data i industrien ikke haft samme gennemslagskraft. Data bliver simpelthen ikke indsamlet, analyseret eller brugt særlig effektivt. Når vi arbejder med data, er det vigtigt, at vi undgår at begå de samme fejl, som vi for eksempel oplever på de sociale medier, hvor skærmene simpelthen stjæler vores fulde opmærksomhed. I stedet for blindt at indsamle
mere
data, er vi nødt til at fokusere vores indsats på at præsentere de
rigtige
data på en meningsfuld måde til dem, der kan træffe beslutninger og handle ud fra dem. Typisk ledelsen.

Hvor passer Trendlog ind i denne historie?

– Trendlog er det manglende link mellem maskiner, data og ledelse. Trendlog er en standardløsning, som gør det nemt og enkelt at indsamle, analysere og handle på data. Du kan nemt installere en Trendlog-enhed på hver af dine maskiner og komme i gang uden yderligere besvær. Trendlog præsenterer data på en enkel og overskuelig måde, der gør det muligt for ledelsen at forstå dem, selv uden teknologisk viden. Det er ikke meningen, at data skal gemmes væk i en sky. Data skal bruges aktivt, og det er her, Trendlog er en game changer!

Når vi taler om Trendlog, kommer vi ofte ind på bæredygtighed. Hvordan kan det være?

– Trendlog gør det muligt for virksomheder at få et klart overblik over deres data. For eksempel maskinernes forbrug af vand, ydelse og elektricitet. Det giver virksomhederne mulighed for bedre at analysere og planlægge deres drift, så de kan skrue ned for strømmen i perioder med mindre aktivitet. Data kan også vise vejen til mere effektive og skånsomme processer og dermed være katalysator for en mere bæredygtig og fleksibel produktion.

Hvorfor starter Trendlog en blog?

– Det startede med Industri 3.0, som introducerede robotter og automatisering. I dag befinder vi os midt i Industri 4.0, som er et paradigmeskift inden for industriel produktion. Denne revolution gør det muligt for maskiner at kommunikere, lære og udvikle sig i samarbejde med medarbejderne. Det er et skift, der giver enorme vækstfordele for virksomhederne og giver mulighed for en mere bæredygtig produktion. Men det kræver, at virksomhederne bliver bedre til at ved hjælp af data, ikke bare indsamle dem. Vi ønsker at gøre det til vores mission med Trendlog-platformen, men også ved at dele viden og engagere os i debatten, for eksempel ved at oprette denne blog.

Hvad sker der nu?

– Vi lancerer bloguniverset i en beta-version, hvor vi publicerer en miniserie på to artikler op mod jul. Bagefter vil vi nyde en god juleferie, reflektere over resultater og feedback og vende tilbage med nye artikler i det nye år.

I det næste blogindlæg vil Lars give nogle konkrete råd til de virksomheder, der gerne vil forbedre deres brug af data, men som måske føler sig lidt overvældede af processen. Hold øje med os!

Andre læser også

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vores deltagelse i projektet “Automatisering af AI drevet Energioptimering” under ordningen INNOVATIONSKRAFT sigter mod at revolutionere energiforvaltningen i fødevareindustrien. Med støtte fra EU, udvikler vi AI-løsninger for at skære energiomkostninger og CO2-udslip, fremme bæredygtighed og økonomisk effektivitet.

Stor succes på Automatica

Stor succes på Automatica

I sidste uge var en stor del af Trendlog-teamet i München på Automatica 2022-messen, hvor vi var en del af Odense Robotics’ danske pavillon. Og sikke en uge det var!