Trendlog som et bæredygtighedsværktøj:
Delmål 9.4

FN´s verdensmål, også kaldet ”The Sustainable development goals” har til formål at skabe et mere bæredygtigt, ligestillet og sundere globalt samfund. De 17 punkter, som målene dækker over, spænder bredt, og derfor er det vigtigt at være klar over, hvilke områder man kan påvirke som enkeltperson eller som virksomhed. Vi er halvvejs igennem målenes 15 års levetid, og det er især virksomhederne, store som små, som virkelig kan gøre en forskel. De har ressourcerne, viden og kompetencerne til at levere konkrete og effektive løsninger. Vi skal alle, som virksomheder og enkeltpersoner leve op til det ansvar, så vi sammen kan skabe en tryg og sund verden at leve i, mange år endnu. For at kunne yde en vedvarende indsats har Trendlog identificeret, hvilke mål vi kan påvirke gennem vores kunder, der bruger vores produkter.
Verdensmål nummer 9: Industri, Innovation og Infrastruktur
Det danske klimaaftryk blev i 2021 for første gang præciseret; tallet lød på at vi udleder 61 mio. CO2 om året. Det betyder, at i gennemsnit udleder hver dansker ca. 11 tons om året. Den årlige globale CO2 udledning er 33 mia. tons. Det er et globalt problem, som der skal tages hånd om, for at udledningen ikke tager overhånd. I værste tilfælde ødelægger vi planten for os selv.
Delmål 9.4
”Inden 2030 skal infrastrukturen opgraderes og industrier retrofittes for at gøre dem bæredygtige, med mere effektiv udnyttelse af ressourcer og øget brug af rene og miljøvenlige teknologier og industrielle processer. Alle lande skal handle ud fra deres respektive kapacitet.”
Digitalisering er nøglen
En stopklods for mange virksomheder er den manglende digitalisering, som kan gøre det muligt at spore ens præcise CO2 udledning. Uden dette vil man ikke kunne gøre en konkret effektiv indsats for nedsætte ens klimaaftryk.
Hvis udviklingen fortsætter, som det ser ud nu, uden vi som samfund gør noget ved det, vil det få fatale konsekvenser. Klimaforandringerne og de stigende temperaturer er konsekvenser af den stigende udledning af CO2. Opgaven med at sænke den årlige udledning er både for privatpersoner og for virksomheder, hvorfor der er forskellige tiltag, man skal indføre, for at det kan lade sig gøre.
Virksomheder, som endnu ikke er klar på digitaliseringsbølgen, der er på vej ind over det danske erhvervsliv, er dårligere stillet, end dem der er parat og som vil gøre en forskel for planeten og fremtidige generationer.
Hvilke muligheder har du?
Midsona Danmark A/S har anvendt Trendlog.io i en årrække. Efter fabrikken fik installeret Trendlogs Data Collection blev deres produktion optimeret med 20%. Dette betyder, at digitalisering har gjort deres virksomhed mere bæredygtig. Med tiden ville de have opnået de samme produktionstal, dog med et højere ressourceforbrug. Digitalisering har en effekt gennem hele værdikæden.
Trendlog.io ønsker at klæde virksomheder på til fremtidens udfordringer. Hvis du leder efter et værktøj, som vil gøre det muligt at spore din CO2 udledning eller hvis du har et ønske om at digitalisere arbejdsprocesser, så er du velkommen til at kontakte Trendlog.io her.
Webinar: Få overblik over dine maskindata
Torsdag den 13. april kl. 14.00 – 14.45 afholder Trendlog.io webinaret: Få overblik over dine maskindata. Reservér din plads nu.
Sådan bliver 200 maskiner vedligeholdt ved Axel Månsson A/S
Er det muligt at holde øje med 200 maskiner og samtidig nedsætte antallet af gange de skal udskiftes? Ja det kan man, og det har de bevist hos Axel Månsson A/S.
Trendlog.io omrokerer på direktørposten
Pr. 1. oktober foretog Trendlog.io en ændring i rollerne internt, idet Sebastian Märcher Sandig overtager direktørposten.