Trendlog som et værktøj til bæredygtighed: Delmål 9.4

nov 2, 2022

FN’s mål for bæredygtig udvikling sigter mod at skabe et mere bæredygtigt, lige og sundere globalt samfund. De 17 punkter, som målene dækker, spænder vidt, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke områder man kan påvirke som individ eller som virksomhed. Vi er halvvejs gennem målenes 15-årige levetid, og det er især virksomhederne, store som små, der virkelig kan gøre en forskel. De har ressourcer, viden og færdigheder til at levere specifikke og effektive løsninger. Det ansvar skal vi som samfund, der omfatter både individer og virksomheder, leve op til, så vi sammen kan skabe en sikker og sund verden at leve i i mange år fremover. For at gøre en vedvarende indsats har Trendlog identificeret, hvilke mål vi kan påvirke gennem vores kunder, der bruger vores produkter.

Mål 9 for bæredygtig udvikling: Industri, innovation og infrastruktur

Det danske klimafodaftryk blev opgjort for første gang i 2021; som land udleder vi 61 millioner tons CO2 om året, hvilket betyder, at hver borger i gennemsnit udleder ca. 11 tons om året. Den årlige globale CO2-udledning er på 33 milliarder tons. Det er et globalt problem, der skal tages hånd om, så vi ikke gør planeten ubeboelig for os selv.

Mål 9.4

“Inden 2030 skal infrastrukturen opgraderes og industrier ombygges for at gøre dem bæredygtige med øget ressourceeffektivitet og større anvendelse af rene og miljøvenlige teknologier og industriprocesser, hvor alle lande handler i overensstemmelse med deres respektive kapaciteter.”

Digitalisering er nøglen

En barriere for mange virksomheder er manglen på digitalisering, der kunne gøre det muligt for dem at spore deres CO2-udledning mere præcist. Uden denne mulighed er det meget vanskeligt at gøre en effektiv indsats for at mindske deres klimaaftryk.

Hvis udviklingen fortsætter, som den gør nu, og vi ikke gør noget ved det som samfund, vil det få fatale konsekvenser. Klimaforandringerne og de stigende temperaturer er en konsekvens af den stigende udledning af CO2. Opgaven med at sænke den årlige udledning gælder både for enkeltpersoner og for virksomheder, hvor der skal indføres forskellige foranstaltninger, for at det kan lade sig gøre.

Virksomheder, der endnu ikke er klar til at digitalisere, er dårligere stillet end dem, der er klar, da de vil gøre en forskel for planeten og for fremtidige generationer.

Hvilke muligheder har du?

Midsona Denmark A/S er kunde hos Trendlog.io. De bruger dataindsamling fra Trendlog på deres fabrik, hvilket har optimeret deres produktion med 20%.. Det har de gjort gennem digitalisering, og ved at udvikle deres produktion har de gjort den mere bæredygtig, fordi de ville have nået de samme produktionstal, men det ville have krævet flere ressourcer og længere tid. Denne optimering har en effekt på hele forsyningskæden.

Trendlog.io ønsker at ruste virksomheder til fremtidens udfordringer. Hvis du leder efter et værktøj, der gør det muligt at spore din CO2-udledning, eller bare leder efter en måde at digitalisere tidskrævende processer på, er du velkommen til at kontakte Trendlog.io her.

Andre læser også

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vores deltagelse i projektet “Automatisering af AI drevet Energioptimering” under ordningen INNOVATIONSKRAFT sigter mod at revolutionere energiforvaltningen i fødevareindustrien. Med støtte fra EU, udvikler vi AI-løsninger for at skære energiomkostninger og CO2-udslip, fremme bæredygtighed og økonomisk effektivitet.

Stor succes på Automatica

Stor succes på Automatica

I sidste uge var en stor del af Trendlog-teamet i München på Automatica 2022-messen, hvor vi var en del af Odense Robotics’ danske pavillon. Og sikke en uge det var!