Dataopsamling medførte forandringer i organisationen

Implementering af dataopsamlingssystemer medfører forandringer i hverdagen. Forandringer udløser reaktioner fra medarbejderne – på godt og ondt. Det oplevede Midsona ved implementeringen af dataopsamlingssystemet Plug&Log.
Den industrielle udvikling stopper aldrig. Industri 4.0 – den digitale revolution – har meldt sin ankomst. Digitaliseringen byder på nye muligheder. Én af dem er det digitale dataopsamlingssystem fra Trendlog.io. Når nye systemer skal implementeres hos virksomhederne, medfører det nye vaner og forandringer. Og det er vigtigt at være bevidst omkring disse forandringer, inden implementeringen sættes i gang.

Hvilke forandringer medførte det?

Forandringer er ofte ændringer af faste rutiner eller arbejdsopgaver. Det gælder derfor om at have tålmodighed, når forandringerne skal implementeres. Mange medarbejdere har arbejdet i produktionsvirksomheder i mange år. Nogle måske i den samme virksomhed ved den samme arbejdsstation. Det er derfor forståeligt, at der bliver sat spørgsmålstegn, når deres rutiner skal ændres.

Hvilken reaktion oplevede Midsona Danmark A/S?

Et digitaliseret dataopsamlingssystem opsamler alle data. Dataene bliver logget, hvorefter de bliver brugt som fundament for det analysearbejde, der skal give grundig indsigt i produktionen. Samme data skal senere hen fungere som den valide data, der ligger til grund for udvikling og forbedringer. De medarbejdere, som arbejder i produktionen, kan derfor få følelsen af, at de bliver overvåget, da det er deres ansvars- og arbejdsområder, der bliver synliggjort i større grad. Det oplevede Midsona Danmark A/S.
I forlængelse af sidste blogindlæg, som omhandlede interviewet med Midsona Danmark, producenten af Urtekram-produkter, lød sidste spørgsmål:

Har løsningen haft betydning for medarbejderne? Har de taget imod dem og hvordan bruges Plug&Log-opsætningen fra Trendlog.io?

Hvortil Morten Jensen, COO/driftsdirektøren svarede:

I første omgang var der modstand fra medarbejderne, da de ikke “ville måles på”. Men efter vi er kommet i gang, og de har været en del af processen, har de taget systemet til sig og ser det som en mulighed for at gøre opmærksom på de problemer, de kæmper med for at holde produktionslinjerne kørende. Det betyder også, at vi kan beslutte hvilke tiltag, der skal laves ud fra et data-baseret grundlag, sammen med medarbejderne, og forklare, hvorfor det er nødvendigt at lave ændringer og efterfølgende vise resultaterne af de forbedringer

Hos Midsona var tid altafgørende. Medarbejderne arbejder nu med systemet fremfor mod. De bliver i den forstand “målt på”, men det vigtige er, at de kan bruge systemet til at rapportere og påpege fejl eller udfordringer, så deres hverdag bliver nemmere.

Inddrag medarbejderne for de bedste resultater

Som Midsona beskriver, inddrager de medarbejderne, når der skal tages beslutninger. Når Midsona inddrager deres medarbejdere, viser de dem tillid og gennemsigtighed, hvilket er vigtigt i en forandringsproces.

Implementering af forandringer kan være en længerevarende og tung proces. Men Midsona er et godt eksempel på, at det kan betale sig, når man investerer tiden og inddrager medarbejderne. I et andet indlæg beskriver driftsdirektøren Morten Jensen fra Midsona nemlig, hvordan de allerede indenfor et par måneder, har oplevet en vedvarende forbedring af deres OEE (kapacitetsudnyttelse) på hele 20%.

Og nu har Midsona tilfredse og udviklingsparate medarbejdere samt et beslutningsgrundlag baseret på valide og objektive data.

Tror du også at et validt beslutningsgrundlag kunne gøre gavn i din virksomhed?

Trendlog.io oplever, at et stigende antal traditionelle industrivirksomheder viser interesse for at gøre brug af deres data med et dataopsamlingssystem. Og implementerer man ét, medfører det forandringer, som heraf vil skabe spørgsmål og måske fortvivlelse fra medarbejderne.

Derfor kan du følge med i næste blogindlæg og blive klogere på, hvordan du tackler den interne og eksterne påvirkning en forandring, som implementering af et dataopsamlingssystem kan medføre.

Du kan også i mellemtiden finde mere information om dataopsamlingssystemet Plug&Log, som kan give dig et objektivt indblik i ydeevnen på tværs af holdskifte til fx vedvarende forbedring af OEE eller en mere Lean produktion. Har denne fortælling givet stof til eftertanke? Så søg råd og vejledning hos Trendlog.io, eller find mere læsestof her på siden.

“Dataopsamling medfører forandringer i organisationen” er et indlæg, der bl.a. er udarbejdet i samarbejde med COO (Driftsdirektør) hos Midsona Danmark A/S, Morten Jensen. Undrer du dig over noget, eller har du spørgsmål omkring emnet, så skriv eller tag fat i os.

Andre læste også