Sprunget et vandrør – fanget på inden tid

Når du udnytter den værdi, data tilbyder, kan du opnå store økonomiske fordele. Informationen, som data har givet vores kunder, har medført grønne omstillinger, øget produktion, højere sikkerhed og effektivisering af diverse arbejdsopgaver.

30% reducering af CO2-udledning inden 2030 – ja tak!

I januar skrev Dansk Industri om, hvordan data kunne være med at til løfte den grønne omstilling – og tilbage i januar var vi allerede hoppet med på den grønne bølge. Vi udvikler os i takt med samfundet og vores kunders behov. Regeringen ønsker at reducere Danmarks CO2 udledning med 30 % inden 2030, og det ønsker vi at give en hjælpende hånd med til.

Grøn data reducerer også driftsomkostninger

Når data bidrager til en grøn omstilling, kalder vi det for grøn data. Hos Dykon, som er Nordeuropas førende producent af dyner og puder, anvender de vores systemer til at få adgang til grøn data – data som de kan analysere på, hvorefter de kan reducere deres forbrug og bidrage til Danmarks grønne omstilling.

Flemming Sørensen, Fabrikschef hos dyneproducenten Dykon siger:

– Jeg kan give et eksempel: Fx på energi. Der indsamler vi fra el, vand og gas. Og der kan data være med til at se, hvis vi har et unaturligt tomgangsforbrug henover en weekend, når der ingen er herude. Så fandt vi ud af, at det ville være smart at sætte en ventil på vores kompressor, så den ikke står og fyrer energi af henover weekenden. Det hjalp meget på elforbruget.

Flemming fortsætter:

– En anden gang havde vi kunne se at der havde været et stort vandforbrug henover weekenden. Fordi der havde været frost, var der sprunget et vandrør, og fordi vi automatisk fik tal derfra, kunne vi også fange sådan nogle ting med det samme.

Et sprunget vandrør der blev fanget på ingen tid

Udover at have opnået en besparelse på deres elforbrug, kunne de ved hjælp af grøn data i realtid undgå store vandskader ved at få besked om vandskaden med det samme.

Den værdi, som data har skabt hos Dykon, er nu uundværlig. I takt med at de foretager grønne omstillinger flere steder i deres virksomheder, sparer de samtidig på driftsomkostninger.

Det er det, vi kalder en win-win-situation!

I næste blogindlæg ser vi nærmere på, hvad data også kan bruges til. Vi deler kundeoplevelser, og vi fortæller mere om, hvilken værdi data kan medføre.

I mellemtiden kan du læse mere om, hvordan du kan sikre effektivt flow af informationer direkte fra produktionsgulvet og op til produktionsplanlægningen eller ledelsesmødet. 

Andre læste også