Hvordan får vores kunder fuldt udbytte af nye projekter?

sep 7, 2020

Og hvordan kan det hjælpe dig?

En effektiv produktion betyder, at vi er mere konkurrencedygtige, og at vi kan bevare arbejdspladserne. Og hvis vi ikke kan analysere med data, har vi ingen chance for at forbedre os.

Jonas Pedersen

Operatør, grøntsagsleverandør Axel Månsson

Mange af vores kunder tester nye initiativer på en maskine eller på en produktionslinje, og når de når det fulde potentiale, spredes initiativet til alle de andre maskiner. Hos Trendlog.io hjælper vi ofte vores kunder med at optimere og strømline deres nye initiativer, hvilket vi gør ved hjælp af digitale produktionsdata.

Vores kunder søger ofte indsigt og viden til at analysere sig frem til, hvordan de kan få fuldt udbytte af deres nye initiativ. Digitale produktionsdata giver vores kunder den indsigt og viden, de har brug for til at opnå det bedst mulige resultat.

Hvordan får du mest muligt ud af nye projekter?

The Industry Foundation skriver: “Data er det råmateriale, der driver teknologierne bag den fjerde industrielle revolution.” De fortsætter: “De virksomheder, der forstår at udnytte værdien af data, står stærkt i fremtidens konkurrence.”

Hvis vi ikke havde data, kunne vi stort set kun se på maskinen og håbe, at den producerede så mange produkter som muligt. Vi kunne sammenligne vores resultater med andres, vi kunne rette fejlene så hurtigt som muligt, når de opstod, men vi kunne ikke vide, hvor meget nedetid de forskellige fejl forårsagede.

Derfor ville vi ikke vide, hvilke fejl vi skulle fokusere på for at få et bedre resultat. Med data bliver alle fejl registreret, og vi kan identificere mulige løsninger.

Hvordan får vores kunder fuldt udbytte af nye projekter?

Data er nemme at arbejde med, og de resultater, du kan opnå, er fantastiske. Nedenfor kan du læse, hvordan Flemming Sørensen, fabrikschef hos dyneproducenten Dykon, opnåede store forandringer med hjælp fra et simpelt dataindsamlingssystem.

– Jeg har altid været interesseret i nye teknologier og i at prøve nye ting. Derfor startede vi med en meget simpel demo på nogle forbrugsdata. Vi kunne sammenligne tallene og se, om vi forbrugte mere eller mindre. For eksempel, om vi bruger mindre elektricitet ved at skifte belysningen ud med LED-pærer. Hvor meget energi ville vi spare? Og det var virkelig en øjenåbner for os, hvor enkelt det nye system var.

Han fortsætter:

 

– Siden da har vi rådført os med Trendlog.io om (red: udvidelse af systemet til produktion og) hvilke tal det gav mening at se nærmere på. Og det sidste nye er i forbindelse med fejlsøgning på maskiner, hvor vi får alle tal ind på for eksempel 10 vægte, og der kan vi se, om de alle hele tiden kører lige godt? Eller er 5 i gang og 5 venter? På den måde kan vi hele tiden se, om maskinerne giver det output, de skal; ståtid på maskinerne, antal enheder, der kommer ud. Pludselig er der mange ting, vi nemt og hurtigt kan få et overblik over.

Ifølge Flemming Sørensen betaler det sig at være nysgerrig på ny teknologi. Data kan være komplicerede, men hos Trendlog.io gør vi brugen af data enkel og brugervenlig. Mange af vores kunder kontakter os, når det er tid til at optimere nye produkter, nye maskiner eller andre nye tiltag, og vi hjælper dem med at drage fordel af deres nye investering.

Data lyver aldrig – og i det næste blogindlæg bringer vi flere eksempler fra vores kunder, der beskriver, hvordan det er at arbejde med data, og hvad de har opnået med data. De beskriver bl.a., hvordan data er et bidrag til grøn omstilling, bæredygtige initiativer og optimering og automatisering af processer.

På denne side kan du læse mere om, hvordan du kan forblive konkurrencedygtig ved at bruge den værdi, som data kan tilbyde dig:

https://www.industriensfond.dk/DatadrevenvaekstTema

Læs det næste blogindlæg, hvor vi fortæller dig mere om, hvordan du kan reducere uforudsete forbrugsomkostninger.

I mellemtiden kan du læse mere om, hvordan du kan sikre en effektiv informationsstrøm direkte fra produktionsgulvet til produktionsplanlægnings- eller ledelsesmødet.

Andre læser også

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vi deltager i INNOVATIONSKRAFT

Vores deltagelse i projektet “Automatisering af AI drevet Energioptimering” under ordningen INNOVATIONSKRAFT sigter mod at revolutionere energiforvaltningen i fødevareindustrien. Med støtte fra EU, udvikler vi AI-løsninger for at skære energiomkostninger og CO2-udslip, fremme bæredygtighed og økonomisk effektivitet.

Stor succes på Automatica

Stor succes på Automatica

I sidste uge var en stor del af Trendlog-teamet i München på Automatica 2022-messen, hvor vi var en del af Odense Robotics’ danske pavillon. Og sikke en uge det var!