Hvordan udnytter vores kunder nye tiltag 100%?

Hvordan udnytter vores kunder nye tiltag

Og hvordan kan det hjælpe dig?

En effektiv produktion gør, at vi er mere konkurrencedygtige, og vi kan bibeholde arbejdspladserne. Og hvis vi ikke kan analysere med data, har vi ikke mulighed for at blive bedre.

Jonas Pedersen

Driftsleder, grøntsagsproducenten Axel Månsson

Mange af vores kunder tester nye tiltag på en maskine eller på en produktionslinje, og når de opnår det fulde potentiale, udbredes tiltaget til alle maskiner. Hos Trendlog.io hjælper vi ofte vores kunder med at optimere og effektivisere deres nye tiltag, hvilket vi gør ved brug af digitale produktionsdata.

Vores kunder søger ofte indsigt og viden, så de kan analysere sig frem til, hvordan de formår at udnytte deres nye tiltag til fulde. Digitale produktionsdata giver vores kunder den indsigt og viden, som de skal bruge for at kunne opnå det bedste mulige resultat.

Hvordan får du mest ud af nye projekter?

Industrifonden skriver: “Data er råstoffet, der driver teknologierne bag den fjerde industrielle revolution.” De fortsætter: “De virksomheder, der forstår at udnytte værdien af data, står stærkt i fremtidens konkurrence.” 

Såfremt vi ikke havde data, kunne vi essentielt kun kigge på maskinen og håbe på, at den producerede så mange produkter som muligt. Vi kunne sammenligne vores resultater med andres resultater, vi kunne rette fejlene så hurtigt som muligt, når fejlene opstod, men vi kunne ikke skabe overblik over, hvor lang nedetid der var ved de forskellige fejl.

Vi ville derfor ikke vide, hvilke fejl vi skulle fokusere på, for at få et bedre udfald. Med data kan man få noteret alle fejl og identificere mulige løsninger.

Hvordan udnytter vores kunder nye tiltag 100%?

Data er simpelt at arbejde med, og udfaldet du kan opnå, er stort. Herunder kan du læse, hvordan Flemming Sørensen, Fabrikschef hos dyneproducenten Dykon opnåede store ændringer ved hjælp af et simpelt dataopsamlingssystem.

– Jeg har altid været interesseret i nye teknologier og prøve nye ting af. Så derfor startede vi med en helt simpel demo på nogle forbrugsdata. Her kunne vi sammenligne tallene, se om vi forbruger mere eller mindre. Fx om vi forbruger mindre strøm ved at udskifte belysningen til LED-pærer. Hvor meget energi sparede vi så? Og det var egentlig en øjenåbner for os, hvor simpelt det nye system var. 

Han fortsætter:

 

 – Så har vi jo siden sparret med Trendlog.io omkring (red: udbygningen af systemet til produktionen, og) hvilke tal det gav mening at se på. Og det seneste nye er så i forbindelse med fejlsøgning på maskiner, hvor vi får alle tal ind, bl.a. på 10 vægte, og her kan vi se; kører de kontinuerligt lige godt alle sammen? Eller er der 5 der kører og 5 der står og venter? Så vi kan hele tiden se om maskinerne giver det output, som de skal; standtiderne på maskinerne, antal enheder der kommer ud. Der er altså pludselig rigtigt mange ting, man kan få et nemt og hurtigt overblik over.

Ifølge Flemming Sørensen kan det altså godt betale sig at være nysgerrig på ny teknologi. Data kan være kompliceret, men hos Trendlog.io gør vi brugen af data simpel og brugervenlig. Mange af vores kunder kontakter os, når de skal optimere nye produkter, nye maskiner eller andre nye tiltag, og så hjælper vi dem med at udnytte deres nye investering.

Data lyver aldrig – og i næste blogindlæg kommer vi med flere eksempler fra vores kunder, som beskriver, hvordan det er at arbejde med data, og hvad de har opnået med data. De beskriver bl.a., hvordan data er medvirkende til en grøn omstilling, bæredygtige tiltag og optimering og automatisering af processer.

Her kan du også læse mere om, hvordan du kan forblive konkurrencedygtig ved at anvende den værdi, som data kan give dig:

https://www.industriensfond.dk/DatadrevenvaekstTema

Læs med i næste blogindlæg, hvor vi fortæller mere om, hvordan du kan mindske uforudsete omkostninger til overforbrug.

I mellemtiden kan du læse mere om, hvordan du kan sikre effektivt flow af informationer direkte fra produktionsgulvet og op til produktionsplanlægningen eller ledelsesmødet. 

Andre læste også