Gartneri reducerer serviceomkostninger med vedligeholdelsesplanlægning

Maintenance Planner reducerer serviceomkostninger

Ved at være på forkant med vedligeholdelsen af deres maskiner, har gartneriet Axel Månsson A/S på få måneder opnået store besparelser på flere af deres anlæg.

Som et af Danmarks største gartnerier har Axel Månsson A/S en stor maskinpark, der er i brug hver dag hele året, men med en stor maskinpark følger der også en del vedligeholdelse af disse maskiner. 

Axel Månsson A/S havde behov for at kunne sætte vedligeholdelsen af maskinerne i system, så flåden af traktorer, større køretøjer, håndteringsanlæg og produktionsmaskiner blev serviceret rettidig. På den måde kunne de komme på forkant med større reparationer, og mindske risikoen for at maskinerne ville stå stille i længere tid. 


Den simple, digitale løsning

Valget faldt på Trendlog.io’s Maintenance Planner, der er et digitalt værktøj, som automatisk kan få planlagt og systematiseret service og vedligehold. 

– Vi har ikke kunne finde andre systemer, der kan det samme som Trendlog.io’s Maintenance Planner, og som kunne lige netop det vi gerne ville med det, siger driftsleder hos Axel Månsson, Jonas L. Pedersen.

At det netop var en simpel og digital løsning var et stort plus for gartneriet, siger Jonas L. Pedersen og fortsætter.

– Man kan jo nemt købe nogle andre programmer, som er super komplekse, hvor folk ikke forstår det. Men hvis det ikke kan bruges i dagligdagen, så er det ikke til nogen nytte, så at det er simpelt er utrolig vigtigt.

Axel Månsson A/S

Axel Månsson har gjort brug af Trendlog.io’s system i to år, og har været med til at udvikle flere elementer, som i dag er standardelementer i systemet.

De måler i dag data fra alle deres 500 maskiner i produktionen, hvilket giver præcis det overblik de har brug for, både i forhold til den daglige produktion og vedligehold af maskinparken.

En service i top

Hos Axel Månsson A/S har de langt over 200 enheder, der løbende skal udføres service på, og Maintenance Planner har gjort, at vedligeholdelsesopgaven er blevet langt mere overskuelig for virksomhedens teknikere.

Maintenance Planner

Maintenance Planner er et digitalt værktøj til systematiseret service og vedligehold af produktionsanlæg, køretøjer, maskiner og lignende.

Maintenance Planner er en forlængelse af dashboardløsningen til blandt andet visualisering af produktions- og energidata, og kan både planlægge og alarmere om behov for vedligehold.

  Systemet holder selv øje med maskinerne, og giver besked om, når det er tid til at servicere den enkelte maskine. Der er oprettet en tjekliste, for hver enhed, så vi er sikre på, at teknikeren tager stilling til de samme ting hver gang, siger Jonas L. Pedersen. 

En stor besparelse

Selvom Trendlog.io’s Maintenance Planner er et lille system, så har det på få måneder givet Axel Månsson A/S en stor besparelse på vedligeholdelsesområdet.

– Jeg kan se, at vi sidste år brugte rigtig mange penge på vores flowpakkere, men at vi i år ikke har brugt tilnærmelsesvis det samme. Ifølge vores teknikere skyldes det, at han kommer ind, rettidig, og får lavet service på det, siger driftsleder, Jonas L. Pedersen.

Axel Månsson A/S er nu på forkant med vedligeholdelsen. Hele processen er systematiseret og automatiseret, så de ikke længere misser et planlagt gennemsyn af en enhed. Trendlog.io’s Maintenance Planner har både lettet arbejdsgangen hos gartneriet, men også reduceret omkostningerne til vedligehold betydeligt.

Andre læste også