Midsona optimerer deres produktion med data

Midsona optimerer deres produktion med data

Midsona optimerer deres produktion med data

Midsona Danmark A/S har bevist, at data kan være yderst nyttig til effektivisering af produktionslinjer. Men hvad skal der til for, at data er brugbart for en virksomhed?
Virksomheden skal være villig til at arbejde aktivt med de nye tilgængelige informationer og ligeledes, være bevidst om at bruge sin eksisterende viden omkring produktionen og processerne for at opnå de ønskede resultater.

Hvad kan data bidrage med hos en virksomhed?

Morten Jensen, COO, hos Midsona Danmark A/S giver sit svar i et interview med Trendlog.io herunder.

En ting er, at man gerne vil forbedre sin produktion, en anden ting er, at man bliver nødt til at definere hvilke data, man skal kunne opsamle for at tage action. Trendlog.io har leveret dataopsamlingssystemet Plug&Log til Midsona, og efter en periode hvor de havde anvendt systemet, fik vi lov at interviewe Morten Jensen.

Midsona Danmark A/S anvender data til at effektivisere

Midsona Danmark A/S, som producerer Urtekram-produkter, havde over en længere periode arbejdet med forbedringsprojekter omkring deres produktion. De vidste, hvad de ville forbedre, men de manglede det indblik, som data kunne give, for vedvarende at kunne ændre og optimere deres produktion. Deres beslutningsgrundlag skulle bestå af valide data, så de var sikre på at foretage de korrekte ændringer.
Der er 3 primære grunde til at Midsona har valgt at bruge et digitaliseret dataopsamlingssystem:

  1. Vi har i mange år arbejdet med continuous improvement processer i vores supply chain. Vi har haft god succes med de forbedringsprojekter, vi har kørt igennem, men vi oplever desværre også, at vi efter noget tid taber noget af effekten af vores forbedringer igen. Derfor har vi brug for et system, der hjælper os med at holde niveauet på de forbedringsprojekter, vi har lavet
  2. Efter at have arbejdet med continuous improvement i mange år, har vi „plukket de lavt hængende frugter“, og har nu brugt dataopsamling til at kunne tage beslutninger ud fra et data baseret grundlag
  3. Midsona har produktionsenheder i hele Europa. Når vi skal sammenligne og optimere på tværs af produktionsenheder, skal vi sikre, at vi måler på den samme måde og ud fra samme grundlag

Midsona var bevidst omkring, hvad dataene skulle bruges til, inden de tog beslutningen om at anvende et digitaliseret dataopsamlingssystem. Morten sætter efterfølgende ord på, hvad løsningen, som Trendlog.io leverede, har betydet for deres produktion:
Der er kommet et øget fokus på, at vi har en stabil produktion og på årsagerne til, at vi taber produktionstid – om det kommer fra interne udfordringer eller det kommer fra eksterne (fx leverandører af råvarer)

Han fortsætter:
Bare dét at begynde at måle på output, uden at gøre yderligere tiltag viste en forbedring på output på ca. 10%. Denne effekt faldt dog efter et par måneder. Men efter en mere målrettet indsats ser vi nu, at vores OEE-tal er stigende igen og vi nærmer os en 20% forbedring af vores OEE. Vi har bevist at vi ikke har nået den maksimale forbedring endnu

Hos Midsona havde de gjort forarbejdet grundigt. Trendlog.io leverede dataopsamlingssystemet, hvilket gjorde det muligt for Midsona at indsamle de nødvendige data. Den data, som gav dem indblik i produktionen og et grundlag for vedvarende at forbedre deres OEE.

Midsonas implementering og brug af dataopsamlingsløsningen Plug&Log fra Trendlog.io viste tydelige beviser på, at det godt kan betale sig at følge med på digitaliseringsbølgen. Ved hjælp af data kan virksomheder, som Midsona, få centraliseret vigtige informationer, så man har et objektivt grundlag for fx ydeevnen på tværs af holdskifte eller til vedvarende effektivisering af OEE.

Tror du også, at data kunne gøre gavn i din virksomhed? Og har denne fortælling givet stof til eftertanke? Så søg råd og vejledning hos Trendlog.io, eller find mere læsestof her på siden.

Læs desuden med i næste indlæg, hvor vi kigger nærmere på nogle af de interne udfordringer virksomheder kan møde og skal være opmærksom på, ved forandringer og implementering af nye teknologier som dataopsamling eller digitalt forebyggende vedligehold.

„Midsona optimerer deres produktion med data“ er et indlæg, der er udarbejdet i samarbejde med COO (Driftsdirektør) hos Midsona Danmark A/S, Morten Jensen. Undrer du dig over noget, eller har du spørgsmål omkring emnet, så skriv eller tag fat i os.
Du kan finde en Pdf-version af denne case her:

Klik under for at læse videre