Handler digitalisering om at spare medarbejdere?

Trendlog.io hjælper mange virksomheder med at tage de første digitale skridt. Dataopsamlingssystemet Plug&Log opsamler data, som synliggøres på den tilhørende digitale brugerplatform, og det resulterer i udvikling i organisationen og forandringer af arbejdsrutinerne. 
I sidste blogindlæg så vi på implementeringsprocessen af dataopsamling hos Midsona, producenten af Urtekram-produkter. Midsona mødte modstand medarbejderne. De følte sig overvåget, og de kunne ikke forstå, hvad data skulle gøre godt for. Deres holdning ændrede sig dog, da de begyndte at arbejde med Plug&Log fremfor mod

 

I dette blogindlæg har vi samlet et par gode råd til, hvordan du kan forberede virksomheden og medarbejderne på nye digitale værktøjer. 

Første stop: Medarbejderne

Har du ikke medarbejderne med ombord på forandringsrejsen, vil du sidde fast ved udgangspunktet. Medarbejderne udfører arbejdet, og havde det ikke været for dem, ville virksomheden ikke producere nogle produkter. 

Når dataopsamling og tilhørende digitale værktøjer melder sin ankomst, betyder det forandringer og nye rutiner i dagligdagen. Der er mange bud på, hvor lang tid det tager at omstille sig og ændre på sine faste rutiner. Én ting er sikkert. Det tager længere tid, end du regner med, hvis ikke processen bliver ledt rigtigt. Så sæt rigeligt tid af til at besvare alle de spørgsmål medarbejderne måtte have og inddrag dem fra dag et. På den måde kan du spare tid i implementeringsprocessen. 

For virksomhederne skal det ikke handle om at fyre eller spare medarbejdere, fordi man vil arbejde mere effektivt – i stedet skal det handle om, at virksomhederne kan bygge OVENPÅ

Udvikler du – eller forandrer du?

“Vi digitaliserer følgende processer, og det vil medføre en række forandringer”

versus

“Organisationen udvikler sig – og vi sørger for, at vores medarbejdere også udvikler sig”

Når det er tid til at tage det første digitaliseringsskridt, kan det siges på mange måder. Når du implementerer Plug&Log, eller andre værktøjer, vil det medføre forandringer i hverdagen. Men vigtigst af alt vil organisationen og medarbejderne udvikle sig. Medarbejderne får mulighed for at bruge den opsamlede data til at gøre opmærksom på de udfordringer, de står overfor. Og dermed kan de endda bruge det til at forbedre deres arbejde. 

“Al udvikling består i, at vikle sig ud af det, man har viklet sig ind i” – sørg for at hjælpe dem godt på vej med en åben kommunikation og en god portion gejst. 

Tag et skridt tilbage, før du tager to frem

Implementeringsprocessen af Plug&Log kan sammenlignes med første gang, du satte dig bag et rat. Du startede i teorilokalet, hvor du blev præsenteret for færdselsreglerne. Da du kendte færdselsreglerne, fik du lov til at sætte dig bag rattet – i kravlegården! Her skulle du øve dig, og først når du havde fået færten, kom du ud på vejene.

Medarbejderne skal helt tilbage til “teorilokalet”. De skal oplæres i det nye system. De skal informeres om det, hvordan de arbejder med det og hvilke konsekvenser implementeringen måtte have på deres rutiner og daglige arbejdsopgaver. 

Vores erfaring fortæller os, at mange frygter en fyreseddel, når de hører ordet digitalisering. Hertil er det vigtigt at sige: 

For virksomhederne skal digitalisering ikke handle om at fyre eller spare medarbejdere, fordi man vil arbejde mere effektivt. I stedet skal det handle om, at virksomhederne kan bygge OVENPÅ med den arbejdskraft, de har, ved at øge muligheden for at tage flere ordrer ind, spare lønkroner per produceret emne og så endda skabe endnu flere arbejdspladser
Sebastian Sandig

Trendlog.io ApS

Når det første digitale skridt i den digitale retning er taget, kommer hjulene på sigt til at køre hurtigere.

Vi gør hvad vi kan for at hjælpe alle vores kunder godt på vej mod en god og stabil digital hverdag med Plug&Log.

Ved hjælp af data kan du få centraliseret vigtige informationer, som kan bruges til at træffe objektive beslutninger og forbedre kapacitetsudnyttelsen.

Tror du også, at data kunne gøre gavn i din virksomhed? Og har denne fortælling givet stof til eftertanke? Så søg råd og vejledning hos Trendlog.io, eller find mere læsestof her på siden.

Andre læste også